Masina tuns iarba

Masina tuns iarba

Masina de tuns iarba este o unealta indispensabila in gradinile moderne. In functie de dimensiunile curtii dumneavoastra, va invitam sa alegeti intre masinile de tuns iarba din magazinul nostru. Husqvarna produce unele dintre cele mai bune masini de tuns iarba, iar noi oferim cel mai bun pret.

Sfaturi pentru tuns iarba cu masina Husqvarna

Înainte de a alege masina de tuns iarba potrivita, va oferim cateva sfaturi despre tunderea gazonului.

Tunderea este necesara pentru formarea radacinilor puternice, dar si pentru formarea lastarilor si, implicit, indesirea covorului de iarbă. Totusi, atunci cand frunzele gazonului sunt tunse, planta pierde o cantitate importanta de substante nutritive, care trebuie inlocuite constant (cu nutrienţi pentru gazon din magazinele specializate).

Un sfat important este să verificaţi lamele masinii de tuns iarba inainte de a va apuca de treaba. O lama neascutita va taia firul gresit sau chiar îl va despica pe verticala, iar refacerea ierbii este astfel mult ingreunata. Astfel, suprafata ranita a firului creste, astfel incat este firesc ca refacerea sa dureze mai mult. In schimb, o lamă ascutita va taia toate firele in plan orizontal, refacerea fiind rapidă.

Înălţime optimă de tundere a gazonului este de 3-5 centimetri, în cazul gazonului utilizat intens, si de 1-3 centimetri, in cazul gazonului strict ornamental. Asadar, daca pasiti des pe o bucata de gazon, taiati-l la circa 4 centimetri. Orice taietura mai scurta de 3 centimetri (in cazul gazonului utilizat intens) sau de 1 cm (in cazul celui ornamental) va dauna densitatii ierbii.

Primavara, dupa disparitia zapezii, este bine sa folosim o masina manuala de scarificare (sau o grebla de frunze) pentru aerisirea gazonului. Cu ajutorul acesteia, adunăm resturile uscate dintre firele de gazon şi despicam putin pamantul, pentru ca apa să ajungă la rădăcinile plantelor si sa nu ramana la suprafata. Pentru cei care au suprafete mari de gazon, exista si masini de aerisire pe benzina, asemanatoare, ca masa de lucru, celor de tuns iarba.

Fertilizarea (cu ingrasaminte naturale sau chimice) se face primavara (la inceputul lui aprilie) si vara (in iunie sau la inceputul lui iulie). Pentru fertilizarea de primavara putem folosi ingrasaminte naturale, din compost sau alge marine, iar pentru cea de vara - ingrasaminte chimice. Toamna, iarba nu se fertilizeaza, deoarece se incurajeaza cresterea ei atunci cand ar trebui sa intre in repaus. Stiind aceste lucruri, va invitam sa alegeti masina de tuns iarba potrivita pentru voi.

ListăGrid
Produse pe pagină:
Sortare după:

Despre Husqvarna

    Societatea Husqvarna Viking SRL, este distribuitor autorizat pentru comercializarea produselor Husqvarna-Suedia, companie care se bazeaza pe mai mult de 300 de ani de experienta in industria tehnica si de precizie.

    Husqvarna ofera clientilor cea mai extinsa gama de produse de hobby si profesionale de intretinere si amenajare a padurilor, parcurilor, gradinilor  si spatiilor verzi. Produsele Husqvarna sunt o combinatie remarcabila de putere, superioritate tehnologica si constructie de calitate 

Echipa noastra se bazeaza pe cunostintele , intelegerea si nevoile dumneavoastra.

Detalii Contact

  • 021/222 77 77
  • 0744 493 486
  • 021/222 77 77
  • contact@husqvarna-magazin-online.ro

Facebook

Web design by Play Solutions                                                                                                                                                                                                                         Toate drepturile rezervate @